Het contact met Kenia gaat heel goed, men houdt ons goed op de hoogte van het wel en wee van ons werk bij onze projecten. Zo is de aannemer Benjamin druk bezig met de afbouw van ons scheikunde en natuurkunde lokaal in Kipsingori.

De buitenkant is klaar de deuren en ramen zitten erin en ze zijn nu heel druk bezig met het maken van de speciale tafels. Op de foto kunt u zien dat de muurtjes er al staan, daar worden tafels op gestort en afgewerkt met tegeltjes. In die tafels zit een gootsteen en aansluiting voor gas – water en elektriciteit zodat de studenten al hun proeven kunnen doen. Dankzij uw hulp.

P1020547 1024x768 Actueel NieuwsJammer dat ze nu voor 3 weken het terrein moeten verlaten. Er zijn eindexamens van de high schools en dan mag er niemand op het terrein komen. Ook mogen er geen mensen van het terrein af. Het is afgesloten met een grote poort en er staat een politieman die het geheel in de gaten houdt. Dit in verband met fraude. Zelf stond ik ook een keer voor de poort maar wat ik ook probeerde het lukte niet. Ik kwam er niet in.

Toch heeft de aannemer beloofd dat hij in februari als ik er ben het lokaal klaar heeft, zodat ik namens onze Stichting aanwezig kan zijn, samen met de beide Fathers bij de opening. Een heel gebeuren met zang dans, maar eerst een Eucharistieviering voorgegaan door de bisschop met vele priesters van het Bisdom. Daarna is de opening waarna de klas ingezegend wordt en door alle belangrijke personen een boom geplant wordt. Er worden dan vele speeches gehouden soms heel lang en dit wordt afgewisseld met zang en dans. Waarna er voor iedereen gekookt is: Ogali en skoemawiki. (Mais pap met groene groenten). Er zijn dan honderden mensen die mee eten, want ja een gratis maaltje gaat er wel in. Iedereen eet dan buiten lekker in het gras. U hoort hier zeker nog meer van. Zo gauw alles klaar is. We mochten dit ok al mee maken in Botwa toen dat lokaal geopend werd.

Stg. Vrienden van Joseph, 19 november 2016

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *