Deze week kregen we van het St. Joseph Cafasso Consolation House in Kamiti, Nairobi een verslag van alles wat wij daar afgelopen jaar via financiële steun m.m.v. de mensen in Cafasso gerealiseerd hebben.

Als eerste de watertank, die vervangen moest worden voor de irrigatie van het land. Doordat nu regelmatig het land besproeid kan worden groeit de groenten veel beter zodat ze die kunnen eten en hiervan het restant kunnen verkopen aan derde.

p1110568 1024x680 Actueel Nieuws

Ook hebben we met Kerstmis een actie gehouden op het Jan Arens in Alkmaar dat een kalf opleverde, die de naam kreeg: “Friends of Joseph. Ze hebben nu 2 volwassen koeien en 2 kalfjes. Hiervan krijgen ze melk voor eigengebruik en voor de verkoop.

 

Verder hebben we de  kippen en konijnen hokken laten maken. Ze fokken nu met deze dieren voor consumptie en verkoop aan de hotels. Ook de eieren gaan over de toonbank. Ze hebben echt heel veel kippen en konijnen waarmee ze professioneel aan het fokken zijn. Verder gaan deze jongens ook naar het voortgezet onderwijs, waar ze de kans krijgen een vak te leren. U ziet dat door onze hulp daar alles aanpakken om de jongens training te geven zodat ze terug kunnen in de maatschappij. Het is niet mogelijk dat deze jongens terug gaan naar hun familie of dorp. Dus moeten ze een zelfstandig leven opbouwen waar het team van Cafasso mee helpt.

 

Bij hun bedankje kwam ook een nieuw project. Ze willen graag de jongens die naar de boarding school gaan ook in de vakanties opvangen en als het kan wat meer jongens een kans geven. Daarom willen ze graag 10 stapelbedden met matrassen dekens en kussens. Ook uitbreiding van de keuken is noodzakelijk. Ze willen daarvoor volgend jaar graag onze hulp. Zelf kunnen ze heel veel doen, daarom zijn de kosten in totaal € 1311, 60 dus zo laag mogelijk gehouden. Door uw hulp kunnen wij ze helpen.

 

De komende tijd zullen er wel meer projecten bij ons bekend worden. We houden u op de hoogte.

 

St. Vrienden van Joseph, 31 0ktober 2015

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *