Van al onze acties is de jaarlijkse vastenactie nu voorbij. Eigenlijk de eerste grote actie van dit jaar. We hebben heerlijk genoten van de vastenmaaltijd die een kleine € 350,00 opbracht en dan nu nog de vastenactie doosjes van de leerlingen van de Barbara basisschool en de vastenzakjes van u en de bankoverschrijvingen. Het aantal is heel goed te noemen maar hoeveel de inhoud bij elkaar is kunnen wij u op dit moment niet zeggen. Het geld moet nog geteld worden. We houden u op de hoogte. Alvast heel heel veel dank, u laat ons nooit in de steek. Daar zijn we erg dankbaar voor!

We hadden u al verteld in een eerdere Aftrap dat we dit jaar 20 jaar bestaan en een groot aantal acties houden. De volgende actie die al van start gegaan is de lege flessen actie bij Deen.

Bij de automaat voor de lege flessen staat een kastje waarin u uw lege flessen bon kunt doen. Tot nu toe al een grandioos resultaat. In de eerste 2 weken hadden we al het mooie bedrag van € 266,80. Iedere dinsdag samen met Lida openen we het kastje en halen de bonnetjes eruit. Deze worden geteld en dit bedrag aan ons overgedragen. Met :onze leuze – we gaan voor een couveuse, hopen we dit jaar de baby afdeling van het district hospitaal in Kitale een flinke injectie te geven. Ze hebben niet alleen gebrek aan een couveuse maar willen ook heel graag een Röntgenapparaat – weegschalen – zuurstof apparaat- bloedsuiker onderzoek en nog vele kleine instrumenten. Al met al € 7000,00

WP 20160202 12 26 49 Pro 1024x577 Actueel Nieuws

Ook willen ze heel graag een speelzaal voor de wat oudere kinderen met poppen – auto en bouwmateriaal. Dus er is voor ons genoeg te regelen.

Als u op de Vrijmarkt loopt komt u ons zeker tegen met het spel; “KIP in een WIP”. Waarmee u een diepvrieskip, gesponsord door Frank de Slager, kunt winnen. Loop ons dus niet voorbij.

Deze week kreeg ik nog een brief van Father Joseph. Op dit moment regent het gelukkig, maar de oogst is al mislukt. Ze proberen weer nieuw zaad te pakken te krijgen maar of het allemaal nog lukt, we hopen het. De hongersnood is nu heel erg, er is bijna geen eten en als het er wel is, bijna niet te betalen. Er sterven dan ook veel mensen van de honger. En ze zijn ook erg vatbaar voor allerlei ziektes. Wonderlijk dat deze mensen ondanks hun problemen, zo ontzettend groot vertrouwen hebben in God. Alles zal goed komen zeggen ze !

Wij willen ze helpen –u doet toch mee????

Stg. Vrienden van Joseph, 21 april 2017.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *