Wat een feest afgelopen weekend. Zoveel belangstelling en zoveel taartenbakkers/sters. Wat hebben we met z’n allen gesnoept van de heerlijke taarten die er afgelopen zaterdag gepresenteerd werden. Zoveel verschillende soorten en maten en zo lekker.

Het was dan ook voor de Jury ontzettend moeilijk een goede keus te maken. Dat lukte en na het bewonderen van alle baksels mocht burgemeester v. Kampen de prijzen uitreiken.

Meester bakker van Tuitjenhorn onder de 14 jaar was Renske v.d. Gulik

Meester bakker van Tuitjenhorn bij de volwassenen was Ania Kamieniak. De prijs werd in ontvangst genomen door Ali Adema omdat Ania nog op haar werk was.

De 2e prijswinnaars: Plien Masteling bij de jeugd – Julia Blommaart bij de volwassenen.

De 3e prijswinnaars: Babs Rietmeyer met Lisa Pronk jeugd – Petra Jansen bij de volwassenen.

Allemaal zeer verdiend al hadden we wel 28 meesterbakkersschorten kunnen uitdelen, want iedereen had zo zijn best gedaan. Bravo allemaal.!

IMG 7970 1024x677 Actueel Nieuws      Ania Kamieniak 583x1024 Actueel Nieuws

Rechterfoto: Ania Kamieniak, Meesterbakker Tuitjenhorn

Zondag: Weer een dag met een gouden randje. Na een mooie viering in de kerk waarin Mariosé en Peter op een speciale wijze voorgingen, ondersteund door het geweldige Jambokoor die op Afrikaanse wijze de dienst ondersteunde, en er zo een echte geweldige Afrikaanse viering van maakt.

Waarna de koffie in de kerk heerlijk smaakte.

Met onze sponsors gingen we naar De Hoge Akker om hen eens extra in het zonnetje te zetten. Wat doen wij zonder deze fantastische sponsors die ons al 20 jaar steunen? Het waren een paar gezellige uurtjes maar ook dank aan die sponsors die er niet bij konden zijn, via dit artikeltje ook een woord van dank aan hen. Ook dank voor alle felicitaties die binnen kwamen, wat leefde u met ons mee!

Nu heel mooi nieuws, de € 7.000,– die we nodig hadden om de apparatuur voor de babyafdeling te kopen is er. Dat heeft u dankzij al uw sponsoring dit weekend toch maar bereikt.

Dus dank, duizend maal dank.!

Als het was rustiger is in Kenia, na alle problemen rond de verkiezingen zullen wij zorgen dat het geld naar Father Joseph Kimotho gaat die samen met de staf van het ziekenhuis de apparatuur gaat aanschaffen. Geweldig wat zullen ze blij zijn daar op die kinderafdeling.

Dus nu aan de slag voor het water, want zoals u misschien gehoord heeft is de waterput van Kisingoro ingestort, jammer, jammer, jammer.

Wij proberen nu samen met de mensen op de school en in de gemeenschap, deze put weer open te krijgen, zodat als de leerlingen na de Kerstvakantie op school komen er hopelijk water is.

Daarom onze vraag? Help ons via de hutjes en straks weer via de Deen statiegeld bonnetjes, want vanaf 15 november kunt u ons daar weer vinden.

Wij hebben een fantastisch weekend gehad waar we nog vele malen aan terug zullen denken,

Asante sana — Wel bedankt!

St. Vrienden van Joseph, 3 november 2017

Theo – Nel – Greet – Mariosé – Liesbeth.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *