foto folkert aftrap Actueel Nieuws

Na een werkvakantie gaat father Folkert Kruis volgende week weer naar Kenia om zijn werk als Algemeen Mill Hill Overste in Kenia af te sluiten en over te dragen aan een Afrikaanse Mill Hiller. Dan kan hij eindelijk genieten van een welverdiende rust periode. Al zal hij heus niet stil gaan zitten maar zeker hier en daar helpen en assisteren in de parochie. In de kerk is altijd werk genoeg ook in Kenia.

Voor het zover is heeft hij deze week nog 3 dagen vergadering, moet afscheid nemen van zijn familie om dan op zaterdagavond in Tuitjenhorn te arriveren zodat hij zondag 20 september hier voor kan gaan in de Eucharistievering.

Na deze viering drinken we samen een kopje koffie en kunt u hem feliciteren met zijn 80ste verjaardag en tevens kunt u dan afscheid van hem nemen, omdat hij de volgende week vertrekt naar zijn geliefd Kenia. Deze viering zal zeker een viering zijn van dankbaarheid voor de meer dan de 50 jaren dat hij werkzaam is bij zijn Kenianen.

In de vorige Aftrap lieten wij u weten dat we weer een waterput hebben laten maken. De put is klaar, al moet hij nog afgewerkt worden, daar kunnen ze echter niet op wachten want de mensen uit het dorp komen al naar school om het schone water te halen. Ook nemen de studenten als ze naar huis gaan water mee. Ze kunnen dan met dit schone water hun maaltijd klaar maken dat zorgt dus voor minder infecties. U ziet dat langzaam maar zeker steeds meer mensen gaan genieten van het verse water van zo’n 25 meter diep. Goed voor de gezondheid en hygiëne.

fotowaterput1 1024x645 Actueel Nieuws

Stg. Vrienden van Joseph,  18 september 2015

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *