Vorige keer schreef mijn moeder dat zij zou vertrekken naar Kenia en als u dit leest is zij al bijna weer thuis. Tijdens haar reis bezoekt zij natuurlijk alle projecten waarmee de Stichting Vrienden van Joseph sponsorgeld geeft. Allereerst heeft ze father Joseph heel blij gemaakt met de euro’s van de familie Karsten.

Daarna is zij druk geweest met te achterhalen waar de waterputten precies staan, die zijn gesponsord en of het er wel netjes uitziet. Ze zal de school in Kipsingori bezoeken, waar de laboratoriumlokalen gebouwd worden, om te kijken wanneer deze definitief geopend kan worden. Ze heeft de verschillende studenten bezocht, die door u gesponsord worden en heeft gesprekken met de directeuren van de scholen gevoerd. En natuurlijk is ze in het kader van ons 20 jarig bestaan in het ziekenhuis geweest en bij Cafasso House naast de gevangenis. Vooral dit laatste bezoek heeft indruk gemaakt.

Dit keer mocht ze namelijk ook de afdeling voor lang gestraften bezoeken. In het verleden zijn deze mensen ter dood veroordeeld, maar in Kenia is de doodstraf afgeschaft. Dit betekent dat deze gevangenen nu levenslang (en in Kenia is levenslang ook echt levenslang) gevangen zitten. Na uitgebreide controle van paspoort, een gedegen fouillering en het toewijzen van een cipier mocht ze de mannen bezoeken. Ondanks alles heerste er een goede sfeer en werd er gezongen en gedanst. Eigenlijk is er een wereld op zich ontstaan met rangorde en eigen werkzaamheden. Maar het idee dat deze mannen nooit meer buiten de muren komen, maakte het een heftig bezoek.

Het bezoek aan Cafasso House is dan ook een verademing. Dit doorgangshuis is namelijk helemaal gericht op de voorbereiding van jonge mannen op de terugkeer in de maatschappij. En dit is ook de plek die wij als Stichting sponsoren. In samenwerking met de MOV-groep gaan we dit doorgangshuis nu ook financieel ondersteunen bij het opzetten van een kippenfokkerij. Al het geld van de Vastenactie in de parochie dat dit jaar wordt opgehaald zal worden bestemd voor dit project. Dus niet aan één van de zeer goede doelen gekozen door de Vastenactie, maar voor een project van de Stichting Vrienden van Joseph!

In de volgende Aftrap zullen wij u precies vertellen wat er tijdens de Vastenactie door de MOV-groep en de Stichting allemaal zal worden ondernomen. Zet u alvast wel zondag 26 maart in uw agenda. Dan willen wij namelijk in de St. Barbaraschool een Vastenmaaltijd gaan organiseren. Heerlijke boerenkool met worst, waarover u dus volgende keer meer zult horen!

 

Stg. Vrienden van Joseph, 27 januari 2017

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *