Zondag a.s. vieren 11 kinderen hun 1ste Communie. Ze hebben heel lang aan de voor bereiding voor deze dag gewerkt. Ook mochten we van de St. Vrienden van Joseph op een van de voorbereidingsmiddagen aanwezig zijn om te vertellen over hun project voor de 3e wereld. Dit jaar wilde we graag de doven kinderen in Kitale helpen. Daar is een school en internaat waar de doven kinderen opgevangen worden en waar zij d.m.v. gebaren taal met elkaar kunnen communiceren. Ze kunnen niet horen dus ook niet spreken, de enige communicatie is GEBARENTAAL.

We zagen eerste een filmpje van het leven in Europa en het leven in Kenia. Hier doe je de was in de wasmachine en daar was je de was in een bak water die gehaald is uit de sloot.

Daarna nog wat foto’s en film over het doveninstituut waarvoor zij dit jaar paaseitjes verkochten. Niet alleen de 1steCommunicantjes verkochten de paaseitjes maar aan dit project deden alle kinderen uit de  groepen 4 mee! Ieder kreeg een gebaren alfabet, om te oefenen en zo probeerden we ook nog onze naam te maken met gebaren taal, wat erg moeilijk bleek. En als je dan ziet hoe goed en vlug deze kinderen dat doen is het gewoon geweldig. Ik hoop dat alle paaseitjes nu verkocht zijn.

Lieve kinderen alvast heel erg bedankt voor jullie harde werken.

 

IMG 7456 1024x682 Actueel Nieuws

Wat gaat de tijd toch snel, want maandag over een week is het alweer  “KONINGSMARKT”

Ook dan staan we er weer en verkopen naast onze Keniaanse spulletjes water voor onze waterprojecten.. Dit waterproject volgt op de actie van vorig jaar toen we daar ook actief mee bezig waren. De drill is er maar nu moeten de putten nog gemaakt worden. In ieder kleine gemeenschap willen we zo’n waterput, zodat de bevolking verzekerd is van schoon en helder water. Dit om de hygiëne en de gezondheid voor deze mensen  te bevorderen. Iedere put die gemaakt wordt inclusief een tank – pomp en tap komt op ongeveer € 1250,00.  Dit water komt van 30 meter diep, dus schoon!

Wij hopen op mooi en dorstig weer zodat we veel flesjes  water kunnen verkopen.

Een gezellige koningsdag en tot ziens op de markt.

St. Vrienden van Joseph, 16 april 2015.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *