In de laatste weken voor de vakantie hebben vele vrijwilligers voor ons bollen gepeld. Het was weer reuze gezellig in de bollenschuur van Dick en Suzan Pronk aan de Rijperweg. In het totaal hebben de dames zo’n 240 bakken weggepeld. Dick en Suzan hebben het bedrag aangevuld tot €500. Heel veel dank aan de fa. Pronk en onze pellers.

P1160510 1024x768 Kerkelijk Nieuws

In de vakantie ontvingen we bericht dat de school in Kipsingori helemaal klaar is. Ook de verantwoording aan de Wilde Ganzen is klaar, dus we kunnen stellen dat dit project helemaal is afgerond. Gelukkig kunnen de leerlingen daar nu ook les krijgen in een natuurkundelokaal en eindelijk een volledig eindexamen doen.

In een eerder bericht hadden we u al laten weten dat we in november a.s. 20 jaar bestaan. Omdat we dit feest wilden combineren met het 40 jarig priesterjubileum van Father Joseph zouden we dat in juni 2018 doen. Maar …..we ontvingen van de week bericht dat het voor Father Joseph niet mogelijk is om naar Nederland te komen vanwege zijn fysieke gestel. Zoals u weet heeft hij last van zijn rug en zijn benen en gaat hij steeds slechter lopen. Ook zijn hart en de suiker geven veel problemen.

Daarom zijn we als Stichting kort bij elkaar geweest om hierover met elkaar te spreken en we hebben geconcludeerd dat we ons feest daarom ook gewoon in november kunnen vieren. Wanneer precies weten we nog niet, omdat we ook afhankelijk zijn van het Jambokoor dat zal zingen tijdens de viering. We willen er wel een heel feestweekend van maken, waarbij we op zaterdag Heel Tuitjenhorn bakt gaan organiseren, waarbij het hele dorp welkom is en op zondag een viering uit dankbaarheid met een feestje voor onze donateurs.

Houdt u van bakken en/of zeggen de mensen om u heen dat uw taarten altijd zo lekker zijn, dan kunt ook u meedoen aan Heel Tuitjenhorn bakt. Een deskundige jury bestaande uit bakkers en lokale beroemdheden zal bepalen wie de meesterbakker van Tuitjenhorn is en natuurlijk is er daarna gelegenheid om voor een kleine bijdrage van de heerlijke taarten te genieten. De opbrengst gaat naar ons jubileumproject voor het ziekenhuis.

U kunt zich dus alvast gaan voorbereiden, een lekker recept gaan uitproberen en iedereen in uw omgeving mobiliseren om ook te gaan bakken of die dag lekker te komen proeven. Wordt u meesterbakker van Tuitjenhorn?????????

Stg. Vrienden van Joseph, september 2017

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *