Advent en Kerstmis, een tijd van bezinning en denken aan anderen, door hulp en medeleven.

Dat moet ook Pastoor Timmer gedacht hebben, toen na het bezoek 1997 van zijn goede vriend Father Joseph Kimotho, hij met het idee kwam deze sympathieke priester te helpen.

Pastoor Timmer 741x1024 Kerkelijk Nieuws

Hij zocht wat mensen bij elkaar en na bijna 20 jaar werken zij nog steeds als de ”St. Vrienden van Joseph”  voor Father Joseph en de mensen in Kenia.

De start van deze stichting begon om father Joseph te helpen in zijn parochie in Moi Ben. Ons eerste project was dan ook de oude auto op te laten knappen en schoon water in het dorpje Moi Ben. Deze watertoren staat er nog steeds. En zoals Pastoor Timmer toen schreef, de auto stond wel in de garage maar voor de onderdelen die nodig waren moest hij zelf zorgen en dat betekende vele keren naar Nairobi om die op te halen, naast zijn parochiewerk.

Daarom had Pastoor ook een kerst actie op touw gezet om deze sympathieke priester te helpen. Dat bracht toen het mooie bedrag van 4000,00 gulden op.

Omdat U en vele buiten onze parochie de Stichting financieel helpen kunnen wij verder gaan en meerdere acties op touw zetten. In de afgelopen bijna 20 jaar hebben we dan ook dankzij uw hulp veel kunnen realiseren. Soms hoor je weleens: ”Het is water naar de zee dragen , of een druppel op een gloeiende plaat,” maar als deze druppel goed aankomt moeten we dankbaar zijn dat we hebben kunnen helpen. Zeker de mensen in Kenia – Father Joseph en Father Folkert zijn u heel dankbaar.

Met Kerstmis hebben we geen speciale actie, die komt volgend jaar als we ons jubileum jaar vieren. Toch hopen we dat U ons wilt helpen met het voltooien van de laboratorium klas in Kipsingori.

Het lokaal is bijna klaar, nu de inrichting nog. Op de foto’s achter in de kerk kunt uw zien wat u weer samen met de mensen in Kenia, gepresteerd hebt met uw hulp. We hopen dit lokaal in februari kant en klaar over te kunnen dragen aan het schoolbestuur van St. Mary’s Highschool in Kipsingori.

Wij hopen ook deze Kerst dat u onze hutjes niet vergeet: U Weet: “Vele kleintjes maken één grote.”

Voor een ieder wensen wij:

“Hele mooie Kerstdagen en een vooral gezond – liefdevol 2017.”

Stg. Vrienden van Joseph, 7 december 2016.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *