Wat was het zondag 17 april weer een prachtige viering in onze kerk. Op deze dag deden 14 kinderen hun 1ste H. Communie. Bij de voorbereiding wilde ze ook graag iets doen voor de minder bedeelden in de wereld.

Al jaren vraagt de werkgroep 1ste H. Communie een project vanuit Kenia. In de streek waar wij werken is nog steeds veel armoede. Daarom zijn we naar het ziekenhuis gegaan om te kijken waarmee we op de kinderafdeling iets konden doen. We kwamen terecht op de babyafdeling. Heel veel kunnen we daar nog helpen. Daarom was het project gauw gevonden. We hebben deze kinderen laten zien hoe men daar leeft. Er is veel nodig. De baby’s liggen op plastic matrasjes. Heb je koorts en heb je het warm, dan is dat een groot probleem. Ook medicijnen – infuus en wat er zoal nodig is, kun je daar niet vinden. De dokters en zusters doen hun best om deze kinderen in leven te houden, dat is een heel groot probleem. Daarom zijn we heel blij dat deze kinderen paaseitjes verkocht hebben samen met al hun vriendjes uit groep 4 en dat ze tijdens de 1ste Communieviering  een prachtige cheque van € 450,00 in ontvangst mochten nemen. Heel veel dank aan de werkgroep en de juffen voor dit mooie initiatief.

Waarschijnlijk heeft u ook gezien dat er bij supermarkt Deen naast de lege flessenautomaat een kistje staat waar U de statiegeldbonnetjes in kunt doen. Deze opbrengst is voor de bouw van een Laboratoriumlokaal in Kipsingori. De actie slaat erg aan en wij willen u alvast danken voor uw statiegeldbonnetjes.

Als “De Schelp “uit komt is de jaarmarkt al geweest ook daar zijn we aanwezig met een kraam. Fijn om u ook daar te ontmoeten.

 

 

 

 

 

Dan gaan we met Hemelvaart 5 mei om 13.00 uur weer fietsen. Het is weer een leuke tocht. Voor € 5,00 krijgt u een flesje water en een route. Onderweg wordt u getrakteerd op een heerlijk kopje koffie of thee. De opbrengst van deze fietstocht is ook voor het laboratorium lokaal in Kipsingori. Dit jaar moeten we een bedrag van meer dan € 18.000 bij elkaar brengen. De Wilde Ganzen zorgen dan voor de rest.

Wij hopen dat al deze acties slagen, zodat we het geld aan het eind van dit jaar bijeen hebben.

Ons devies is en blijft”Vele kleintjes maken één grote.

 

St. Vrienden van Joseph, april 2016

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *