Terwijl ik dit stukje schrijf, is Liesbeth in Kenia. De belangrijkste reden om er nu heen te gaan is, omdat we een Keniaanse afdeling van de Vrienden van Joseph hebben opgericht en daarvoor de papieren getekend moesten worden. Deze Keniaanse afdeling is nodig omdat, na 20 jaar, Father Folkert en Father Joseph wat minder mobiel zijn geworden en we niet van hen afhankelijk willen zijn bij de uitvoering van ons werk daar. Father Folkert is inmiddels de tachtig gepasseerd en Father Joseph is wat minder gezond.

Er is nu een groep van 5 personen, die wij volledig vertrouwen, die nu en in de toekomst Father Joseph bij zijn werkzaamheden kunnen ondersteunen. Want, we willen graag nog lang doorgaan met ons werk in Kenia.

De afgelopen 20 jaar zijn wat dat betreft voorbij gevlogen en daarom hebben we dit uitgebreid met u gevierd. Want u bent het tenslotte die het voor ons mogelijk maakt steeds weer nieuwe projecten te kunnen financieren.

Het jaar 2017 was wat dat betreft bijzonder voor ons, niet alleen het 20 jarig bestaan, maar ook omdat wij nieuwe dingen zijn gestart, zoals de Vastenactie Eigen doel met daarbij de Vastenmaaltijd. De actie was een groot succes. Momenteel wordt er gewerkt aan de kippenfarm, want het totale benodigde bedrag is binnengebracht.

Ook volgend jaar hebben we weer een vastenactie. In 2018 richten we ons op de straatkinderen van Kitale en ook de Vastenmaaltijd zullen we dan weer houden. Vanaf januari kunt u hierover weer berichten van ons verwachten.

Afgelopen maand hebben we ook weer vergaderd over de verdeling van de overgebleven gelden, dat wil zeggen de gelden die binnenkomen zonder dat er direct een actie of project aan verbonden is. Dat geld verdelen we dan over kleinere projecten, die we al langere tijd steunen. Bijvoorbeeld de Fadhiligroep, een groep mensen die zich inzet voor mensen in het ziekenhuis, die hun medicijnen, de voeding of soms zelfs de rekening niet kunnen betalen. Zij doen, in alle rust en stilte heel goed werk.

Maar, op al deze projecten willen we ook goed zicht blijven houden, vandaar de oprichting van onze Keniaanse afdeling. Want iedere cent die wij van u ontvangen moet wel goed besteed worden.

De statiegeld-actie voor het water bij de school in Kipsingori loopt goed. Al die bonnetjes, soms van enkele kwartjes brengen weer geld in het laatje, Want, ons motto is en blijft: Vele kleintjes maken één grote!

Namens de Stichting, Mariosé Huits

december 2017

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *