Het nieuwe jaar is een maandje oud en er is alweer heel veel gebeurd. Ook in onze Stichting.

Zo hebben we aan het begin van dit jaar al onze projecten gesponsord dankzij uw hulp.

Een hele grote verrassing was de geste van de fam. Karsten om namens hun moeder Corrie het bedrag van de bloemen bij haar overlijden te schenken aan de St. Vrienden van Joseph, speciaal aan Father Joseph Kimoto zelf. Deze priester heeft door zijn handicap geen of heel weinig inkomsten en wij helpen hem door sponsoring van een goede gever. Dat wil niet zeggen dat hij leeft zonder financiële zorgen, daarom is hij, maar ook wij, heel dankbaar voor deze geste. We belde hem toen Lilian en Annelore het geld, een bedrag van € 914,02 kwamen brengen en hij zei: “O, I am in shock!” Hij was zo ontzettend blij. Ik neem het voor hem mee als ik naar Kenia ga. Dan kan hij het daar inwisselen en krijgt hij meer voor de euro dan hier. Een hele goede start van het nieuwe jaar.

IMG 0377 1024x768 Kerkelijk Nieuws

In de komende periode gaan we ook hard aan de slag met de Vastenactie. Zoals u misschien al gelezen heeft gaan we met de MOV-groep actie voeren voor een kippenproject in Cafasso House in Nairobi. In dit huis worden jonge jongens, die vrijgekomen zijn uit de gevangenis opgevangen en leren zij van alles om later weer gewoon te kunnen functioneren en een eigen bedrijfje op te zetten of door te leren. Nu willen zij een project opzetten rondom kippen. Zij hebben al wat kipjes, maar die zijn nog voor eigen gebruik en de eitjes. Zij willen de jongens echter leren hoe zij zelf met kippenfokkerij om moeten gaan.

We volgen gewoon alle activiteiten van de Vastenactie, dus de Vastenzakjes worden eind maart door het dorp verspreid.

Op school worden vanaf begin maart de Vastendoosjes uitgedeeld aan de kinderen én als klap op de vuurpijl organiseren wij een Vastenmaaltijd op zondagavond 26 maart in de Hoge Akker/St. Barbaraschool.

Deze Vastenmaaltijd zal bestaan uit heerlijke boerenkool met worst, een sober, maar overheerlijk gerecht. En omdat het half-vasten is, is de worst geoorloofd! Houd de Aftrap en andere berichtgeving in de gaten, want u moet zich wel opgeven voor deze unieke maaltijd.

Stg. Vrienden van Joseph, januari 20

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *