Het afgelopen weekend is Father Folkert Kruis voor ons naar Kaplamai gegaan om onze projecten te bezoeken en te kijken of alles goed gaat. Zelf zijn we op dit moment niet in de gelegenheid om naar Kenia te gaan. Wij zijn blij dat Father Kruis dit voor ons wil doen.

Hij heeft enorm genoten van al zijn oude parochianen, zondag na de viering was het een grote reünie, iedereen wilde hem nog even spreken, hij heeft er dan ook erg naar zijn zin gehad.

Zijn verslag van de projecten zag er heel goed uit, al er moet nog verder gebouwd worden in Kipsingori.

Het laboratorium lokaal staat op dak hoogte. Het zou heel mooi zijn als we dit volgend jaar kunnen afbouwen, zo

dat ook op deze school volledig onderwijs gegeven kan worden en de studenten een volledig examen kunnen afleggen. Laten we hopen dat het interview wat Father Kruis had met de directeur van de school genoeg gegevens heeft voor de Wilde Ganzen.

naailkas 1024x680 Kerkelijk Nieuws

Ook is er een probleempje met ons naaiklasje in Kaplamai. Rosalie geeft daar al sinds 2008 naailes. De dames krijgen na een jaartje les een certificaat en zijn zover dat ze daarna zelf hun kleding kunnen maken. Op dit moment zijn er een aantal jonge moedertjes met een baby. Ze kunnen niet meer naar school maar proberen zo nog iets te leren. Het probleem is dat ze geen geld hebben om de lessen te betalen, dus dat juf Rosalie ook geen salaris heeft, daar moet dus iets gebeuren. Father Folkert heeft haar gezegd dat hij contact met ons zou opnemen en dan weet u waarschijnlijk wel wat hiervan de bedoeling is.

Wilt u ons helpen via de hutjes, de laatste tijd loop de opbrengst zomaar terug. Misschien moeten we er samen weer eens aan denken en u kleingeld in de hutjes deponeren.

Want ons motto is nog steeds: “VELE KLEINTJES MAKEN EEN GROTE.”

St. Vrienden van Joseph, november 2015

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *