Waarschijnlijk heeft u in de krant gelezen over de enorme problemen in Kenia. De scholen zijn al vanaf maart dicht en online onderwijs is er daar niet bij.  De studenten hebben daar natuurlijk geen computer, dus geen onderwijs. De klaslokalen zijn vanaf maart gesloten.

Zoals er in de Volkskant staat:
In Kenia ontstaan een “corona-generatie” Kinderen die een heel schooljaar missen, omdat de regering de scholen rigoureus sloot toen de pandemie uitbrak. Kinderen die misschien ook hun school nooit meer afmaken, omdat hun kans verkeken is.
Wat kunnen wij doen? Deze jongeren lopen nu op straat en wat gebeurt daar? Wat kunnen we doen?
Om het virus wat terug te dringen kunnen wij met voedsel helpen deze mensen op de been te houden.
Wekelijks heb ik contact met Father Joseph en Father Folkert en als je hun verhalen hoort dan is de situatie uitzichtloos. Zij zijn heel blij met onze hulp en hopen dat we het nog een tijdje kunnen blijven doen, want geen eten is ook geen conditie dus als je Corona krijgt, dan ben je ten dode opgeschreven. Zoals Father Joseph vertelde. Soms eet hij een dag niet om solidaire te zijn met de hongerige, zodat hij zijn portie kan geven aan iemand die hem vraagt om eten.

Laten wij proberen in deze kersttijd, die voor ons met alle maatregelen ook niet leuk is, dankbaar te zijn dat wij nog eten hebben en onze kinderen naar school kunnen, en laten we proberen de mensen in nood te helpen, door het kopen van onze kerstkaarten en eventueel nog een mondkapje, nu ze per 1 december verplicht worden. Nel heeft ze nog en nu ook met een KERSTPRINT.

De kaarten kunt u bestellen bij Greet Bleeker Dorpsstraat 5 en Mariosé Huits Koorndijk 35
Wij wensen u ondanks alle beperkingen een goede Kerst en voor het nieuwe jaar “Veel gezondheid en licht in de duisternis.”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *