Beste lezer van de Schelp,

Wereldwijd zijn er vele problemen in verband met de Corona. Zo ook in Kenia steekt het virus zijn kop op. Alleen zijn er vele verschillen met ons land:

  • Kenia heeft een gemiddelde bevolkingsdichtheid van 80 inwoners per km 2.
  • In Nederland is dit 412.49 inwoners per km 2.
  • De intensiteit van ultraviolet stralen in het zonlicht is op de evenaar hoger dan hier in Nederland, met als gevolg een hoger microben-dodend effect.
  • Veel mensen leven buiten in Kenia, vooral in de binnenlanden, omdat de huizen minder goed geïsoleerd zijn, dan onze gebouwen en huizen.
  • In het buitenlucht,, is het besmetting gevaar duidelijk minder dan binnen in gebouwen en huizen, ten gevolge van een sneller verdunningseffect, zeker bij veel wind.
  • Kinderen en jonge mensen hebben in het algemeen minder symptomen en ook minder heftige symptomen.
  • De gemiddelde leeftijd van de bevolking in Kenia ligt een stuk lager dan in Nederland.
  • Er zijn in Kenia dan ook weinig hoogbejaarde mensen en die verblijven niet in een verzorgingshuis.

Dat wil niet zeggen dat er in Kenia minder Coronavirus is want de curves in Kenia van deze epidemie lopen momenteel langzaam op. Eind juli waren er 17.975 bevestigde besmettingen waarvan 7.833 mensen hersteld zijn en waren er 285 sterfgevallen. Of we in Kenia de piek van de epidemie al gehad hebben is natuurlijk de vraag. Iedere besmetting en overlijden is er natuurlijk één te veel.

Naast de Corona perikelen hebben de mensen ook nog te maken met wateroverlast – werkloosheid – dus armoede – hongersnood – kinderen thuis want de scholen zijn gesloten. Ook heeft de sprinkhanenplaag veel schade toegebrachtt. Hoe kunnen we hen helpen? Misschien kunnen wij met elkaar deze bordjes vullen, zodat deze kinderen weer iets te eten hebben.

Als wij samen de handen ineenslaan moet dat zeker lukken. Neem eens een kijkje op onze sponsorpagina!

Want ons motto is nog steeds:

VELE KLEINTJES, MAKEN ÉÉN GROTE!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *