Ook in Kenia draaien de scholen en colleges weer op volle toeren, dat betekent dat voor 2 van onze gehandicapte studenten de schooltijd er bijna op zit want Phylis en Naomi studeren in juli 2017 af. Phylis als medisch secretaresse en Naomi als administratrice. Dus straks, als het lukt, allebei een goede baan.

De beide dames lopen nu stage Phylis in een ziekenhuis en Naomi op een kantoor. Ze vinden het allebei prachtig en hopen dat ze na hun examen op hun stage adres mogen blijven. De berichten zijn niet slecht. De stage periode is tot eind december. In januari moeten ze weer de schoolbanken in, dat zal even wennen worden maar na 7 maanden zijn ze dan ook klaar.

Zoals u wel weet is Phylis heel erg verbrand tijdens de rellen bij de verkiezingen in 2008, aan een kant van haar gezicht armen en been. Je zou het zo niet zeggen want het is een leuke opgeruimde dame. Ze heeft heel veel doorzettingsvermogen en wil en zal dit diploma halen .

Naomi is gehandicapt vanaf haar 3e jaar. Haar ouders waren al overleden en ze woonde bij een oude oma. Ze viel uit de boom, brak haar heup en dat is nooit goed gekomen. Op dit moment heeft ze ook heel veel pijn en moet waarschijnlijk wel geopereerd worden. Ook zij wil dit diploma graag halen, dus wacht ze de operatie wel af tot na haar examen als dat kan.

U ziet allemaal goede berichten met dank aan de sponsors en voor Naomi zijn dat er heel veel.

Dan is ook Sammy er ook, een gehandicapte student die al jaren gesponsord wordt. Sammy heeft kinderverlamming en in Kenia worden de gehandicapte kinderen verstopt in huis, omdat de mensen zich ervoor schamen.

Na de dood van zijn moeder is hij ontdekt en naar een small home gebracht daar is hij naar school gegaan. Hij doet nu 2 opleidingen en we hopen dat Hij dit jaar slaagt voor ICT en volgend jaar voor maatschappelijk werk Ook hij heeft als de schooltijd er op zit kans op een goede baan.

Door uw hulp aan onze stichting en door de hulp van de sponsors aan deze studenten hebben zij weer een kans om voor zich zelf te zorgen en zo een goede toekomst op te bouwen.

Vergeet u onze hutjes in de kerk ook niet, door uw kleine geld kunnen wij ons werk blijven doen.

Ons motto is en blijft: VELE KLEINTJES MAKEN EEN GROTE.

Bedankt allemaal,

Stg. Vrienden van Joseph, oktober 2016

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *