Doelstellingen
Sinds de oprichting in 1997 probeert de stichting door middel van financiële en/of materiële steun aan diversen projecten in Kenia bij te dragen aan diverse ontwikkelingsdoelstellingen. De stichting werkt op basis van de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen (SDGs – Sustainable Development Goals opgesteld Door de verenigde Naties).
De stichting organiseert fondswerving acties voor financiering van de voorgelegde projecten. Zodra die financiering rond is, kan de projectuitvoering, conform het ingediende projectplan, starten. Alle projecten komen tot stand op verzoek van lokale organisaties in Kenia, zoals scholen, bewonersgroepen etc. Meer informatie over de stichting vind je hier. Ook hebben wij een handige flyer!
De stichting richt zich op de volgende doelstellingen:
Beëindig armoede overal en in al haar vormen.
Het eerste doel gaat over het beëindigen van armoede. Volgens de Verenigde Naties ook meteen het belangrijkste doel. Niemand mag in 2030 nog in extreme armoede leven.
Verzeker een goede gezondheid en promoot welvaart voor alle leeftijden.
In 2030 mag niemand op de wereld meer honger lijden. Iedereen moet toegang hebben tot veilig, voedzaam en voldoende voedsel, het hele jaar door
Verzeker een goede gezondheid en promoot welvaart voor alle leeftijden.
“Gezondheid is essentieel voor duurzame ontwikkeling”, stellen de Verenigde Naties.
Verzeker gelijke toegang tot kwaliteitsvol onderwijs en bevorder levenslang leren voor iedereen
Met name door de millenniumdoelen is er op het gebied van onderwijs de laatste jaren veel verbeterd, vooral voor vrouwen en meisjes.
Bereik gendergelijkheid en empowerment voor alle vrouwen en meisjes
In de Universele Verklaring voor de Rechten van de Mens is vastgesteld dat mannen en vrouwen dezelfde rechten hebben. Toch is dit niet voldoende.
Verzeker toegang tot duurzaam beheer van water en sanitatie voor iedereen
Schoon drinkwater en goede en schone sanitaire voorzieningen hebben een positieve invloed op andere Global Goals zoals voedselveiligheid, onderwijs en gezondheid.
Dring ongelijkheid in en tussen landen terug.
Inkomensongelijkheid tussen landen is de laatste jaren verminderd. Maar ongelijkheid binnen landen is alleen maar groter geworden.
Versterk de implementatiemiddelen en revitaliseer het wereldwijd partnerschap voor duurzame ontwikkeling.
“De duurzame ontwikkelingsdoelen zijn een to-do lijst voor mensen en de planeet, en een blauwdruk voor succes”, zei VN-Secretaris-Generaal Ban ki-Moon bij de lancering van de SDGs.
Wil je meer weten over de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen bezoek dan de site van SDG Nederland. Hier vind je uitgebreide informatie en achtergronden.
Wil je meer weten over de Duurzame Ontwikkelingsdoelstellingen bezoek dan de site van SDG Nederland. Hier vind je uitgebreide informatie en achtergronden.