Wat ontzettend jammer voor de organisatie en de kinderen dat het op koningsdag ’s morgens zo regende en wat fijn dat het tijdens de koningsmarkt droog was en langzaamaan warmer werd. Dat betekende weer de nodige drukte op de Dorpsstraat, die ook dit keer weer gevuld was met verkopende kinderen/ouders. Ook wij stonden er weer met een kraam. Vooral onze bananenboom kon op grote belangstelling rekenen en ook de verkoop verliep redelijk. Uiteindelijk konden we weer bijna €350 bijschrijven voor het gemeenschapshuis in Kiriita.

De volgende activiteit is de Hemelvaartfietstocht op donderdag 9 mei 2024. Naast onze gebruikelijke fietstocht van ongeveer 30 km, gaan wij ook iets anders organiseren.

Wij hebben een fietstocht van 10 km door onze prachtige omgeving uitgezet voor gezinnen. Vanuit het startpunt de Hoge Akker, Dorpsstraat 35 kunt u tussen 13.00 en 13.30 uur vertrekken. De korte fietsroute gaat richting Eenigenburg. Vanuit dit mooie dorpje gaat de tocht langs het museum van Eenigenburg en vervolgens over de Westfriese Omringdijk richting Krabbedam. We slaan voor Krabbedam af en gaan op bezoek bij de ruïne van Nuwendoorn. Dan richting het Heemtmeer, waarbij een kijkje mag, maar niet hoeft. Terug naar het startpunt, waar een kopje koffie, thee of een glaasje limonade gedronken kan worden.

Deze korte fietstocht kost €4,00 voor volwassenen en de kinderen zijn gratis. Deze korte fietstocht kan ook gewandeld worden door degene die dat leuker vinden dan fietsen. Zie verder de flyer op deze website. Vanaf de zaterdag voor Hemelvaart kan de route al worden opgehaald bij de slager, Ahoj, de reformwinkel en MEG-mode. En uiteraard te downloaden op onze website.

Op de zaterdag na Hemelvaart is dan de wandeltocht 40MM. Vorige keer vertelde ik dat wij 12 km lopen, maar ons bestuurslid Theo loopt die dag keurig de 40.000 meter mars oftwel 40 km. Wij dragen dan het T-shirt van de Stichting om uit te dragen dat we meedoen als stichting. Mocht u meedoen, dan kunt u dit shirt op Koorndijk 35 eventueel ophalen. De bijdrage die we vanuit 40MM ontvangen gebruiken we o.a. voor KAP. KAP is in 1993 gestart om AIDS te voorkomen, maar is inmiddels uitgegroeid tot een organisatie die zich bezig houdt met het voorkomen van sociale uitsluiting van allerlei soorten groepen in de Keniaanse samenleving. Dit doen zij door het organiseren van activiteiten op vele gebieden waarbij ontmoeting en gesprek heel belangrijk zijn. In een land waarin diverse stammen leven en men vrij conservatief denkt over ziekten, homofilie en verkrachtingen nog met regelmaat voorkomen is dit meer dan belangrijk werk. Het helpt de samenleving te stabiliseren.

Tenslotte is er nog een boodschap van Father Joseph. Hij was, samen met Father James de afgelopen weken in Nederland, o.a. om met ons te spreken over de projecten in Kenia én om hier zijn 45 jarig Priesterjubileum te vieren.
“Beste mensen van Tuitjenhorn, Ik wil u van harte bedanken voor de vriendschap bij de gelegenheid van mijn 45 jarig priesterschap. Zondag 21 april was een mooie dag en ik zal mij deze dag altijd herinneren als een dierbare schat. Ook dank ik u hartelijk voor de giften die ik mocht ontvangen na de dienst in de kerk. Ik zal u gedenken in mijn gebeden en moge de Heer u zegenen. Uw vriend Fr. Joseph Kimotho Karanja”.”

Een overzicht van onze projecten vindt u op de website en we zijn te volgen via Facebook en Instagram. Via de website kunt u uw eventuele bijdrage ook gemakkelijk overmaken.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *