De afgelopen week hadden wij als Stichting Vrienden van Joseph onze laatste vergadering van dit jaar. Terug kijkend op 2021 kunnen wij concluderen, dat we ondanks de Coronaperikelen, nog heel veel werk in Kenia hebben kunnen doen.Het is heel fijn te merken dat er nog vele mensen in de omgeving onze Stichting een warm hart toedragen, zodat we onze projecten kunnen blijven steunen.

Zo hebben we besloten, als al het geld van de Sponsors eind van het jaar binnen is, we in januari kunnen starten met de bouw van het vierde lokaal in Mwitha. Dan is dit project  rond mei 2022 afgerond.

Ook nu we het geld van de 40 MM gekregen hebben, kunnen we starten met een lokaal waarin de meisjes van  Kamae hun lokaal voor kapster/schoonheidsspecialist, kunnen realiseren. Ik hoor u al zeggen, al die luxe,! Ze hebben amper eten, ik kan u verzekeren dat deze meisjes eenmaal weer thuis allemaal een baan hebben. Je hebt nu eenmaal overal mensen die meer te besteden hebben, omdat ze werk hebben of van huis uit al redelijk voorzien zijn. De Keniaanse vrouw is trots en wil er altijd goed uitzien, dus heb je geld, dan kun je het je veroorloven.

Voor de jongens van Kamae is het geld van de 40 MM ook binnen zodat zij hun technisch praktijklokaal kunnen maken en zo, als ze weer thuis zijn een baan hebben. In Kenia is er een groot gebrek aan vakmensen, zoals timmerlieden – loodgieters –  elektriciens,  deze jongens zijn blij dat ze een vak kunnen leren en later terug in de maatschappij aan het werk kunnen. We hebben inmiddels een timmer – metsel – garage – en elektriciteit opleiding en daar komt nu ook een loodgietersopleiding bij, mooi  toch!

Dit geld maken we samen met de Kerstgaven voor de andere projecten over. In januari wordt gestart met de lokalen,

De jaarlijkse Kerstgaven zijn  voor de Fadhiligroep, die het geld verdelen onder de armen, zodat zij ook met Kerst misschien wel een kip op tafel kunnen zetten. In ieder geval deze groep regelt het fantastisch en daar zij we hen heel dankbaar voor. Ook onze andere projecten mogen genieten van deze jaarlijkse kerstgaven.

Wij kunnen  u niet genoeg bedanken voor uw hulp het afgelopen jaar.

Wij hebben besloten door te gaan met ons werk en hopen dan ook volgend jaar ons 25 jarige jubileum te kunnen vieren.

Wij wensen u allen fijne Kerstdagen en de beste wensen voor het nieuwe jaar.

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *